Soloing

Harriet Rubin vertelt over wat er voor moois met je kan gebeuren als je vertrekt vanuit een grote organisatie en zelfstandig wordt; in haar woorden “solo gaat”. Een mooi thema nu veel mensen voor zichzelf beginnen, een eigen bedrijf starten, ZZP-er worden; allemaal verschillende benamingen voor de reis die je zelf gaat maken, en waar je zelf invulling aan mag en kan geven.
Er staan je vlgs Rubin een aantal vrijheden te wachten; het hervinden van je eigen identiteit, je onafhankelijkheid, een inkomen en verlichting. Ze beschrijft stap voor stap de zoektocht naar het realiseren van de ambitie in je werk en leven. Met als eerste stappen het loskomen van je verleden, een invulling geven aan je dagen en weken op jouw manier, en natuurlijk onderzoeken wie jij wilt zijn als zelfstandige. Wat is het werk dat jij wilt doen..

Soloing heeft twee betekenissen”: “Alleen op weg gaan” and being “complete in yourself.” . . . Maar je verlaat niet zomaar een bedrijf/een carriere/een salaris–en vervolgt vrolijk je pad naar een meer vervullend leven. Daar is meer voor nodig. Er is een mysterieuze overgang die je doorgaat, een delicate transitie die je door maakt om van in je piere uppie naar compleet met jezelf te gaan. 

Dit boek voor mij? Herkenning! Mezelf, maar ook anderen om me heen die ik in verschillende fasen/hoofdstukken en worstelingen van dit boek heb gezien. Inspirerend om het ingeslagen pad van zelfstandige voort te zetten.

 

Gepost op 10.02.2015