Being perfect

Dit is een klein boekje, een essay, prachtig geschreven door Anna Quindlen een amerikaanse schrijfster en columniste. Voor zover ik weet is het boekje alleen in het engels, en soms alleen 2e hands te krijgen; maar zeer de moeite waard. Probeer het te pakken te krijgen!

Ze vertelt hier over de “val” die perfectionisme is voor ieder mens en de prijs die je betaald wanneer je erin verstrikt raakt. Herken je daar iets in? Want wat is succes eigenlijk? Voor iedereen iets anders inderdaad.

Volgens Quindlen  kan je wel succesvol zijn voor de buitenwereld, maar als het niet goed voelt voor jou, ís het helemaal geen succes.

Ze vertelt dat je om je eigen succes na te streven moet kijken naar de keuzes die je dagelijks maakt. Vraag jezelf af voor wie maak ik deze keuze? en kies dan zo dat je dit antwoord kan geven: Voor mij! Ik kies dit omdat dat is wat ik wil! omdat dat is waar ik van droom, of omdat ze reflecteren wie en hoe ik ben! Dat is volgens Quindlen de manier om je eígen leven te leiden; om je vervuld en vol betekenis te voelen!

Gepost op 10.02.2015