Marieke

Marieke van Paasssen 0025

Waarom balanceren tussen stress en schaterlach?

Omdat evenwicht zoeken tussen teveel en te weinig stress in je leven een kunst is.

Daar bijven we allemaal, ons hele leven mee bezig.

Niet meer schaterlachen is een symptoom van teveel stress. Schaterlachen is een metafoor voor een leven in balans; niet continu teveel of te weinig stress, maar zélf en jézelf kunnen sturen.

Om je staande te houden in onze snelle en soms wankele wereld is het van levensbelang om op jezelf te kunnen vertrouwen. Stevig te staan en keuzes te maken. om zo de kansen te kunnen pakken die bij jou passen en je energie geven. Je emotionele en mentale gezondheid heeft support en aandacht nodig omdat het een kunst is te balanceren tussen teveel en te weinig stress in je leven.

Soms gaat dat balanceren als vanzelf, andere tijden is dat ingewikkelder en lukt dat niet. Dan zoek je hulp, bijvoorbeeld bij mij, in Den Haag, op de rand van Voorburg, voor begeleiding in de vorm van coaching en counseling.

Wie is Marieke van Paassen?
Ik heb me altijd geïnteresseerd in mensen. Op straat, op school, onderweg, in het werk, thuis, in de boeken die ik lees en de films die ik kijk. Ik wil weten hoe mensen gelukkig zijn. Ik studeerde rechten in de overtuiging dat als mensen kregen waar ze recht op hadden dat hen dat geluk zou geven. Ik werkte jaren bij de overheid om te bouwen aan een rechtvaardige samenleving. Door een opleiding organisatie psychologie ervaarde ik dat organisatie veranderingen door individuen in gang gezet worden. En dat iedereen daar beter van wordt. Ik leerde individuen te helpen met veranderen, en wezenlijke veranderingen begeleiden.

Voor niemand komt geluk vanzelf. Balans is een utopie; samenlevingen, organisaties en mensen blijven veranderen. Iedereen probeert te balanceren.

Overal zag ik dat het een kúnst is om te balanceren. En dat we allemaal op onze eigen manier, ons leven lang, balanceren tussen stress en schaterlach. Dat is de uitdaging waar we voor staan. Wát we ook doen en wáár en wíe we ook zijn.

Je balanceert door te zorgen voor jezelf, keuzes te maken, te leren leven met je teleurstellingen en tegenslagen door je veerkracht te onderhouden. Dúrven lachen en gelukkig te zijn.

En nee, dat is niet altijd makkelijk en dat lukt je niet altijd alleen. Dat hoeft ook niet (en ja, ik help je daar graag mee!)

Zelf de regie nemen over je eigen leven en werk: daar richt ik me op. Door keuzes niet (langer) te laten bepalen door overtuigingen, beperkingen of omstandigheden. Ik zie veel schrale levens, waarin mensen meer óverleven dan léven. Creativiteit en oplossend vermogen komen in het gedrang, daardoor is keuzes maken, aanpassen en veranderen moeilijk.

En ook ik leef in die drukke wereld waarin veel van mij gevraagd wordt en waarin ik veel van mezelf vraag.  En ik blijf, ook voor mezelf, de kunst van het balanceren oefenen. Want ik wil ook van alles. Interessant werk, fijne contacten, uitdagingen, steeds weer nieuwe dingen leren, bijdragen leveren aan de maatschappij, voldoening in mijn leven. Geluk. Gezelligheid. Uitdaging. Gezondheid. Liefde. En dat gaat niet vanzelf.

En altijd, parallel aan alles wat ik doe, zijn er mijn man en kinderen; een integraal onderdeel van mijn leven. Moeder ben ik altijd; ook nu mijn kinderen niet meer bij ons wonen. Voordat een werkdag begint is er altijd al van alles gebeurd, een verrassing van de poezen, een mail, een appje, iets met een fiets…. net als bij jou thuis…

Wil je me een vraag stellen? Dat kan hier. Wil je meer weten over mij, lees dan meer over mijn opleidingen en achtergrond.

Groet Marieke