Credentials en opleidingen

Door de jaren heen heb ik me op allerlei manieren in het vak van coach verdiept en me ontwikkeld. Ik heb met veel mensen gewerkt, veel ervaring opgedaan, uren gemaakt. Ik deed cursussen, opleidingen, trainingen en workshops. Ik gàf door de jaren heen ook trainingen, workshops en cursussen. Ik ontwikkelde ze. Ik las en lees eindeloos boeken en praat daarover met collega’s en vriendinnen. Ik volg de trends. Ik heb supervisie, intervisie. Ik neem dit vak serieus en ik heb 17 jaar ervaring in dit vak.

Ik volgde opleidingen aan SIOO, bij de Baak. Ik deed een opleiding aan INSEAD (de business school in Fontainebleau in Frankrijk). Ik Volgde de Coach Training bij The MMS Institute. Ik deed een opleiding tot Human Givens Counselor bij The Human Givens Institute in Engeland. Ik studeerde Nederlands Recht en internationaal recht in Utrecht.

Het vak van coach is niet beschermd. Iedereen kan zichzelf vandaag nog tot coach uitroepen. Om me te kunnen onderscheiden, en aantoonbaar te maken heb ik me gecertificeerd bij de Internationale Coach Federatie als Master Certified Coach (MCC).

ICF is een internationale de coach-organisatie waar ze real life (opgenomen) coachsessie’s van mij aan de hand van core competenties en duidelijke markers onafhankelijk beoordelen. Dit gebeurd door ervaren collega’s. ICF hanteert drie nivo’s: van beginner, naar professional en uiteindelijk het master nivo: Master Certified Coach. Een degelijke, onafhankelijke kwaliteitstoets. Naast dat getoetste nivo is er een vereiste aan opleidingsuren, ervaringsuren, voortdurende ontwikkelingseisen die aan coaches gesteld worden. En is er een ethische guideline waar coaches die geregistreerd en gecertificeerd zijn zich aan houden. Ook heeft ICF een klachtenprocedure.

Een indicatie dus, voor de kwaliteit van mij als coach. Over mijn ervaring, opleiding, ontwikkeling en etisch handelen. Het is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen dat je ervaren en betrouwbaar bent, en goeie kwaliteit levert. Deze certificering zegt genoeg!

Groet Marieke