Credentials en opleidingen

Door de jaren heen heb ik me op allerlei manieren in het vak van coach verdiept en ontwikkeld. Ik heb met veel mensen gewerkt, allerlei ervaring opgedaan, uren gemaakt. Ik veel verschillende opleidingen, trainingen workshops gevolgd, boeken gelezen. het vak van coach is niet beschermd. Iedereen kan zichzelf vandaag nog tot coach benoemen. Om me te kunnen onderscheiden, en mijn kwaliteit aantoonbaar te maken heb ik me gecertificeerd bij de Internationale Coach Federatie als Master Certified Coach (MCC).

ICF is een internationale de coach-organisatie waar ze echte (opgenomen) coachsessie’s aan de hand van core competenties en duidelijke markers onafhankelijk beoordelen. Dit gebeurd door ervaren collega’s. ICF hanteert drie nivo’s: van beginner, naar professional en uiteindelijk het master nivo: Master Certified Coach. Een degelijke, onafhankelijke kwaliteitstoets. Naast dat nivo is er een vereiste aan opleidingsuren, ervaringsuren, voortdurende ontwikkelingseisen die aan coaches gesteld worden. En is er een ethische guideline waar coaches die geregistreerd en gecertificeerd zijn zich aan houden. Ook heeft ICF een klachtenprocedure.

Een indicatie dus, voor de kwaliteit van mij als coach. Over mijn ervaring, opleiding, ontwikkeling en etisch handelen. Het is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen dat je ervaren en betrouwbaar bent, en goeie kwaliteit levert. Deze certificering zegt genoeg.

Groet Marieke